Clubkampioenschappen Jeugd 2019

In het laatste weekend van juni heeft onze jeugd gestreden om de titel RTC Jeugd Clubkampioen 2019. Door het voorspelde warme weer was de Jeugdcommissie genoodzaakt om het programma aan te passen zodat alleen in de ochtenden en de zaterdagavond getennist hoefde te worden. Daarnaast werden de wedstrijden op tijd gespeeld, zodat elke wedstrijd een half uur duurde.

Zaterdagochtend kwamen eerst onze jongste talenten in rood op de baan, zij hebben leuke wedstrijdjes gespeeld waarbij het een nek aan nek race was voor de eerste plaats. Lize, Fenna, Jochem, Davi, Matthijs, Stef hebben met zijn zessen laten zien dat ook in Rood al mooie rally’s gespeeld kunnen worden. Davi ging er met de eerste prijs vandoor, Jochem werd 2de en de rest had een mooie derde plaats.

Ondertussen werden in de categorie Groen en Geel diverse poulewedstrijden afgewerkt. Na de wedstrijden aan het einde van de ochtend volgde een watergevecht, zodat de kids even konden afkoelen van de hitte en daarna mocht iedereen naar huis om lekker even bij te komen.

Na een welverdiende vrije middag (ook voor de jeugdcommissie) kwamen de kids rond half 5 weer terug bij RTC om hun servicesnelheid te meten met een snelheidsmeter en om het gevecht aan te gaan met een ballenkanon. Voor de jongste leden was er een luchtkussen geregeld en stonden er zwembadjes en waterpistolen klaar.

Na gezellige drukke BBQ waaraan ruim 30 kinderen en 25 ouders deelnamen, begonnen om 19:00 de wedstrijden weer. Maar eerst werd Willem in het zonnetje gezet, zowel letterlijk als figuurlijk ;), dat was wel nodig, nadat hij zo’n beetje door alle jeugdleden natgespoten was. Ook is hij in het zonnetje gezet voor zijn inzet en betrokkenheid bij RTC. Als blijk van waardering heeft hij een mooie cheque ontvangen.

Deze keer werden de wedstrijden in Oranje gespeeld, zij hadden zowel de enkels als de dubbels op het programma staan. Er waren veel leuke en lange rally’s. De 2 nieuwe talenten Lisa en Bente die voor het eerst een wedstrijd speelden, hebben het de jongens Raff, Roan, Thiemen en Syb niet makkelijk gemaakt. De meiden hebben laten zien dat ze echt wel een balletje kunnen slaan.  De eerste prijs in de dubbel ging naar de 2 R’s, Raff en Roan. De tweede prijs na een spannende en mooie wedstrijd was voor Thiemen en Syb. Nadat alle andere categorieen al klaar waren moest er bij Oranje nog een finale gespeeld worden. Dit werd nog een mooie enkelpartij waarbij Raff net iets sterker was dan Thiemen, waardoor hij met de eerste prijs naar huis ging en Thiemen met de tweede.

In Groen en Geel werden op zaterdagavond de wedstrijden in de dubbel gespeeld  Omdat we ook een inschrijving in de mix hadden hebben we de combi meidendubbel en mix gecombineerd. Bij deze categorie waren het de zusjes Vivian en Danique die met de eerste prijs naar huis gingen. Broer en zus, Jeppe en Suze gingen er met de 2de prijs vandoor. De derde plaats was voor Mirte en Fabienne.
Bij de jongens dubbel Geel waren Viggo en Tim de sterkste. Daan en Teun werden tweede voor Erik en Wesley was de derde plaats.

Op zondag begonnen de wedstrijden al op tijd om ook nu weer voor het te warm zou worden van de banen te kunnen zijn. Maar ipv een zonnige dag was het in de ochtend redelijk bewolkt waardoor de wedstrijden veel beter vol te houden waren, waardoor de kids de wedstrijden eigenlijk net te kort vonden. Voor Groen en Geel waren er eerst nog wat poulewedstrijden waarbij met name bij Groen de verschillen maar heel klein waren. Jeppe had een mooie halve finale  tegen Sepp, maar Sepp ging er met de winst vandoor. Jens had hele mooie rally’s tegen Romeyn, maar uiteindelijk was Romeyn in dit half uur de sterkste.

De finales die ook op tijd gespeeld werden waren zo spannend dat bij categorie groen in een aantal keer de supertiebreak de beslissing moest geven omdat na het tijdsignaal een gelijkstand op het scorebord stond. Jur en Sepp bleken na de tiebreak net iets sterker dan Romeyn en Jens. En bij de enkel was het Romeyn die de langste adem had tegen Sepp. Bij Geel nam Viggo het op tegen Teun, waarbij Viggo er met de eerste plaats vandoor ging. Ook hier was het voor het publiek genieten van de mooie rally’s.

De meiden hebben het zondag nog extra spannend gemaakt door met zijn 3-en op de eerste plaats te komen. Maar na tellen van de games bleek Vivian de beste en had Suze een mooie 2de plaats.

Ook nu werd het publiek vermaakt met mooie wedstrijden, spannende rally’s, sportiviteit en veel plezier. Rond de middag volgde de prijsuitreiking en kunnen we terugkijken op een mooi toernooi weekend.

Iedereen bedankt voor de sportiviteit en we hopen volgend jaar op nog meer deelnemers.

Bijgaand de link voor de foto’s.

Namens de Jeugdcommissie Edwin, Angelique en Monique